Úgy látszik, az MSZP-ben elterjedt értelmezéssé vált, (amit reggel a rádióban Balogh alelnök interpretált), miszerint Gyurcsány személye elriasztja a szocik volt szavazóit, akik addig nem térnek vissza, amíg a volt miniszterelnök a pártban van. Ergo, Gyurcsánynak mennie kell, ami meghozza a szoci Kánaánt. Ugyanezt fogalmazta meg a HVG Online-on egy „csúcsvezető szocialista politikus” (név nélkül). Nem vitatkoznék a gondolattal, de némileg azért kiegészíteném.

Tapasztalataim szerint Gyurcsány erős összetartást kiváltó politikus egy egyáltalán nem szűk csoport számára, ugyanakkor egy (én úgy gondolom, jóval nagyobb) szavazói kör elképzelhetetlennek tartja, hogy olyan pártra szavazzon, aminek ő meghatározó tagja. Csakhogy. Velem együtt alighanem sokan gondolják azt is, hogy a gyurcsánytalanítás kevés, ez a párt oly mértékben lejáratta, elkoptatta a nevét, hogy a szavazók visszaszerzése nem lesz egyszerű dolog. Főleg azért nem, mert – ahogy engem, gondolom másokat is – taszít, ha az MSZP nyolcéves ámokfutásának, hihetetlenül rossz teljesítményének, korrupt machinációinak felelős tagjai a helyükön maradnak és kezüket dörzsölve várják a Fidesz (már megkezdett) önfelszámolásának végét. Hogy aztán majd győztesen visszatérjenek.

Nem győzöm hangoztatni, orrba vágóan otromba dolognak tartom, hogy például Szekeres Imre magyarázza meg nekem az ATV-ben szinte naponta a Fidesz praktikáit. De említhetném az arrafelé szintén gyakori vendég Lamperth Mónikát és másokat is.

Vagyis én azt mondom, hogy az MSZP-nek nem csak Gyurcsánnyal kell szakítani, ha a szavazatomra számít, hanem meg kell válnia a saját eddigi elitjétől is. Nem enyhülök ebben a kérdésben, nem vagyok hajlandó még egyszer sem a legkisebb rossz, sem pedig az Orbán elleni összefogás érvét elfogadni. Nincs az a tragikusan rossz Orbán kormány (pedig meglepő módon tényleg tragikusan rossz) ami a régi szocialista elitet számomra elfogadhatóvá teszi.

Lehet, hogy egyedül ülök majd itthon a következő voksolás idején ezekkel a nézetekkel, míg zajos ünneplés mellett milliók vonulnak szavazni Szekeres, Kovács László, Lendvai Ildikó, Lamperth Mónika stb – igen hosszú a sor - pártjára, csak hogy leváltsák Orbánt. Nincs kizárva semmi. Abszolút kisebbségben is hiszem majd, hogy én megyek a helyes irányba azon a bizonyos sztrádán, és tényleg mindenki más szembejön.   

Szerző: Lólábfi Horgász SC  2011.03.02. 13:26 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://halszalka.blog.hu/api/trackback/id/tr862703987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása