"Gazdaságtörténeti döntésre szánta el magát a kormány a mai ülésen, vállalta, hogy jövőre 3 százalék alá szorítja a költségvetés hiányát a GDP arányában – jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter."

Hihetetlen, elképesztő, sőt világtörténelmi ritkaság ez a döntés. Ilyen még nem volt, nem lesz, de még nem is van. Csodálatos. Csak mellesleg érdemes megjegyezni, hogy ezt a korszakalkotó és zseniális gazdaságtörténeti csodát a Bajnai kormány - EU és IMF által elfogadott - konvergenciaprogramja vállalta és azt nekünk kötelező betartani. És erre éppen tegnap szólították fel erélyesen az EU pénzügyminiszterek Matolcsyt. Nyilván abszolút véletlen, hogy a gazdasági szabadságharcát vívó (és azt kétségtelenül megnyerő) Fidesz-kormány éppen a brüsszeli ledorongolás után szánta el magát arra, amit rajtuk kívül már mindenki tudott.

Mellesleg pedig: rendben van, hiszen józan fejjel senki sem gondolta komolyan, hogy az a sok marhaság, amit a Fidesz évek alatt össze-vissza hazudott az azonnali nagyarányú adócsökkentéssel egy időben megtett ezermilliárdokban mérhető kiadásnövelésről megvalósítható. Vagyis üdvözlendő, hogy a Fidesz csikorogva bár, de szépen lassan befordul abba az irányba, ahol kényszerűen haladni kell. Nem lett volna annál nagyobb baj, mint hogy esetleg a marhaságokat erőszakkal keresztül viszik.

Az ordas hazugságokért pedig egyszer éppen úgy felelni fognak, ahogy Gyurcsányék. Bukással. Nem most, az MSZP is sok évig elhúzta. Dehát ráérünk.

Idő az van.

Szerző: Lólábfi Horgász SC  2010.09.08. 19:14 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://halszalka.blog.hu/api/trackback/id/tr232281055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása