Az országot értékelni kell. Muszáj. Az ország egyszerűen erre való, mi másra? Alighanem ezt ismerte fel a Demokratikus Charta nevű, rendkívül befolyásos civil szervezet, és miután komoly deficitet érzékelt országértékelésben, felkérte Gyurcsány Ferencet, hogy tegyen a hiány ellen. Ha már annak idején Orbán Viktor bevezette ezt a mindent alúlmúlóan hülye fogalmat és - akár volt éppen mondanivalója, akár nem - évente rendszeresen a köz nyakába öntötte véleményét, akkor ebben feltétlenül követni kell őt. Orbán persze szakmáját tekintve miniszterelnök, - saját bevallása szerint ehhez ért – és bár pozícióban mindössze négy évet töltött, ellenzékben is meghallgathattuk kora tavaszonként hűbérbirtokának értékelését.

 

Gyurcsány Ferenc nem miniszterelnök és nincs ellenzékben. Teljesítményét – havi három botrányt és ugyanennyi vadonatúj, nagy ívű, korszakalkotó program megteremtését és bejelentését – a politika azzal értékelte, hogy idő előtt megszabadította az országvezetés súlyától. Talán még emlékeznek rá: első ciklusában a feledhetetlen Medgyessyt pótolva idő előtt jött, a másodikban a tarthatatlan helyzetét belátva idő előtt ment.

Hogy a viharba ne lennénk mi, ország kíváncsik az ő országértékelésére?

 

Szerző: Lólábfi Horgász SC  2010.03.10. 07:03 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://halszalka.blog.hu/api/trackback/id/tr641827585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása