Az egyetlen helyénvaló megoldás az lett volna, ha kirúgják a rendőrségtől Pásztor Albertet. Azért, mert főkapitány. Ha sarki rendőr lenne, elég lett volna egy figyelmeztetés és némi pénzelvonás.

Szívesen beszélnék erről a helyzetről, ami előállt, bár őszintén mondom, nem tudom mi ez a helyzet. Amennyire én tudom, a szociológus kutatók hasonló problémákat világszerte ismernek. Az Egyesült Államok történelme során folyamatosan küzdött a feketék problémáival és tudomásom szerint ma sincsen lényegesen eltérő helyzet: a börtönök tele vannak feketékkel és az aljabűnözést a színes bőrűek uralják. A világ minden civilizált országában vannak hasonló rétegek, emitt bevándorlók, cigányok, másutt arabok, ázsiaiak az alacsony befektetéssel, kevés gondolkodással és könnyű, gyors, de kevés pénz megszerzésével kecsegtető bűncselekmények jellemző elkövetői.

A szociológusok szerint - amennyire én tudom - Magyarországon például a lopásokat, rablásokat és más erőszakos, de alacsony szintű bűncselekményeket elkövetők azonos társadalmi státuszúak, vagyis szinte kizárólag szegény, rossz sorsú, iskolázatlan, generációk óta munkanélküli családokban felnőtt, eleve hátrányos helyzetben élő, kiszolgáltatott, kilátástalan sorsú emberek követik el. Az ilyen státuszú népességben tökéletesen megfelel a cigány és nem cigány származású bűnelkövetők aránya. Miközben persze tény, hogy ebben a társadalmi csoportban a cigány népesség száma rendkívül magas. Az ebből levonható következtetés az, hogy nem a "cigánybűnözés" a probléma, hanem a társadalom egyik alapvető gyengéje, hogy nem tudja sem megelőzni, sem megoldani a leszakadó rétegek problémáját. Mert a szegénység, a kilátástalanság, a munkanélküliség, a tanulás hiánya, a végleges és megváltoztathatatlan leszakadás a bűnözés eredete, nem a genetikai különbség.

Azt szokták mondani, hogy az a legnagyobb baj, hogy nem beszéljük ki a roma népességgel kapcsolatos gondokat. Lófaszt! Csakhogy általában minden ilyen értelmes beszélgetés pillanatok alatt ugyanoda lyukad ki. Nem tudunk semmilyen gyors és hatékony megoldást. Márpedig ha nem tudunk, mi a fenét beszéljünk ki? Hogy ötletünk sincs?

Kibeszéljük-e a azoknak a gyermekeknek a problémáját, akik éhesen mennek iskolába és tudjuk, hogy nélkülöznek, bebetonozottan szegények és nagyon rossz sors vár rájuk, mert eleve elzárjuk őket egy jobb élet reményétől? A felmérések szerint sokszázezer kisgyerekről van szó. Kibeszéljük? Mit beszéljünk ki, hiszen tudunk róla, de nem tudunk vele semmit sem tenni, csak néhány ember évtizedes, évszázados hangyamunkája révén juthatunk előre benne egy fikarcnyit. Mit beszéljünk ki a problémán akkor? Hogy jaj, jaj?

Kibeszéljük-e általában a szegénység problémáját, ami milliós nagyságrendű ma Magyarországon? Kibeszéljük-e a hajléktalanok ügyét? A drogosokét? Dehogy beszéljük ki, hiszen csak ugyanoda jutunk, mint a cigányság gondjával: nem tudunk rá hatékony megoldást.

Ez nem kibeszélés probléma, hanem az emberi civilizáció örökös gondja. A civilizált világ társadalmai kortól és helytől függetlenül képtelenek bizonyos problémákkal megbirkózni, ilyenek a szegénység, a bűnözés, a kirekesztés és sorolhatnám. Magyarországon - ahogy a világon mindenütt - a lecsúszott, kilátástalan helyzetben élő, kitaszított, tartósan munkanélküli rétegek adják a bűnözés tömegét. És miután ennek a társadalmi rétegnek a legnagyobb részét a cigány népesség teszi ki, ebből következik, hogy az alacsony szintű bűncselekmények többségét is romák követik el. És ha ebből valaki azt a következtetést vonja le, hogy a cigányok genetikailag kódolt bűnözők, akkor ők nem csak egyszerűen azonosulnak a szélsőjobb eszméivel, hanem maguk is bűnt követnek el. A szélsőjobbal fújnak egy követ azok, akik a "van a cigánybűnözés fogalmának igazságtartalma" című, velejéig hazug álláspont irányában megértést mutatnak.

A miskolci rendőrkapitány nem csak tényeket közölt, miszerint a mostani nyolc erőszakos bűncselekményből mindegyiket romák követték el, hanem ezt is mondta: "azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük.”

Vagyis Miskolcon kizárólag cigányok rabolnak, kivéve bankot, vagy benzinkutat. Ezt eleve nem hiszem el, vagyis nem lehet igaz általánosságban még Miskolcon sem. És azt sem, hogy erről kimutatás készült volna, vagyis igazolható. A miskolci rendőrkapitány alpári módon cigányozott, vagyis általánosságban a romákat tette felelőssé az alacsony státuszú bűncselekményekért és a magyar - cigány megkülönböztetést használta. És itt eljutunk ahhoz a kérdéshez, hogy vajon azt a minimális hozzájárulást a rasszizmus elleni küzdelemhez, amit mi megtehetünk, kitől kell elvárni. Hogy ne beszéljen cigánybűnözésről, mert nem csak hogy nem igaz a kifejezés, hanem súlyosan hozzájárul ahhoz, hogy ebből sose lehessen kitörni. A cigánybűnözés rasszista fogalom és a célja az, hogy a romákat megbélyegezze. Kitől várható el, hogy ne taszítsa ki jelképesen a magyar nemzetből azokat, akik évszázadok óta annak részeként élnek? Szerintem egy közszereplőtől, politikustól, állami alkalmazottól elvárható, hogy olyan nyelvet használjon, ami nem megkülönböztető, nem rasszista. Pásztor Albert hazudott és rasszista megnyilvánulást engedett meg magának, amikor bűncselekményt elkövetők származására tett hazug általánosító megjegyzést. Ezért Pásztor Albertet azonnal le kellett volna váltani (nem felfüggeszteni) és kirúgni a rendőrségtől az én mércém szerint. És ennek semmi köze ahhoz, hogy kibeszéljük-e a cigányok helyzetét Magyarországon - amiről már volt szó fentebb.

Amit ki kellene beszélnünk végre, az sokkal inkább a szélsőjobb problémája, mert az már nem csak fenyegetés, nem csak a kapuk előtt áll, hanem a jól kiválasztott taktika révén már előkészítette a terepet a közbeszédben és a politikában a hatalomba kerüléshez. Hála a Pásztor Alberteknek, és hála azoknak az értelmiségieknek, akik hajlandók megértést mutatni az általuk kommendált hazugságok irányába. Íme a kurucinfo leadje: "És hivatkozhatunk rá: a gát kilukadt, van már egy darab főrendőr is, aki beszél a napról-napra súlyosbodó cigánybűnözésről. "

A szélsőjobb, melynek most már erősödő pártja is van, nagyon pontosan tudja, hogy (külföldi példák tucatjai alapján) két-három ponton kell szívós munkával áttörést elérni. Erre a legalkalmasabb a rasszizmus, hiszen a cigányok és zsidók gyűlölete mindig megfelelő talaj a szimpatizánsok gyűjtéséhez, tessék lemerülni és körülnézni a primitív szájtokon és fórumokon, ezen az alapon találnak testvériségre egyre nagyobb tömegek. Az egyiken most olvastam a napokban egy cikket, melynek a címe szerint ma kötelező (sic!) antiszemitának lenni minden magyar embernek. Ehhez nyújtanak támogatást az egyébként a szélsőjobbtól elhatárolódó emberek azzal, hogy "a miskolci rendőrfőkapitány ügyében az is mélységesen
fel tud bosszantani, hogy leváltották és az is ahogy védték." Szerintem az egyetlen helyénvaló megoldás az lett volna, ha kirúgják a rendőrségtől Pásztor Albertet. Azért, mert főkapitány. Ha sarki rendőr lenne, elég lett volna egy figyelmeztetés és némi pénzelvonás.

Alapvető és elképesztően hazug állítások ülnek meg a fejekben és erre most Pásztor főkapitány alaposan rásegített. A védőnő, akihez a kisunokámat elvittük, hosszasan ecseteli, milyen nagy baj, hogy az óvodákban sok a cigány kisgyerek. A védőnő, akiről azt gondoltam, hogy a gyerekek, és kizárólag a gyerekek érdekében dolgozik. Ez a nő - hiszen a politika en bloc nem érdekli - azt mondja a választások ügyében, hogy a Jobbiknak igaza van, és ők az egyetlenek, akik meg merik mondani az igazat cigánybűnözés ügyben. Mérhetetlen és ócska cigányozás és nem mellesleg zsidózás folyik az egész országban és azok, akik ezen egy kicsit változtathatnának, azok most felhasználják az alkalmat, hogy a dogmatikus liberálisokba rúgjanak, zsigerből, megszokásképpen. Én éppen ezt tartom a liberálisok legfőbb hibájának, hogy nem álltak és állnak keményen és elvszerűen, a jogvédők szívósságával az ügy mellé.

Nagyon komolyan utat tévesztettünk és most ezen az úton haladunk egyre nagyobb sebességgel távolodva a helyes iránytól. Jól látják a szélsőjobbon: átszakadt egy gát, nem csak a nácik súlyától, hanem azok is teljes erejükkel rásegítettek, akik nem érdekeltek a szélsőjobb sikerében. Én rájuk haragszom.

Szerző: Lólábfi Horgász SC  2009.02.02. 08:09 Szólj hozzá!

Címkék: roma cigány rasszizmus albert pásztor cigánybűnözés zsidózás cigányozás

A bejegyzés trackback címe:

https://halszalka.blog.hu/api/trackback/id/tr90917537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása